Wodan en Esther

Half april voelde ik dat Wodan niet zo soepel meer liep als gewoonlijk. Het was mij bekend dat hij zich regelmatig blokkeert in de lendewervelkolom. Voor het rijden doe ik daardoor al wat oefeningen om de spieren wat op te rekken en soepel te houden. Ondanks de oefeningen moet hij toch om de 5 maanden even nagekeken worden.

 

Ik had met Margriet een afspraak gemaakt voor begin mei, dan zou ik ook 2 weken geen wedstrijden hebben. In de tussen periode was ik een paar keer met hem naar het strand geweest. Daar was hij behoorlijk druk. In de week daarop voelde het alsnog hij niet helemaal goed liep. Diverse mensen op stal geraadpleegd om te kijken of hij kreupel liep, maar niemand zag iets. Een paar dagen later kwam Margriet toch langs dus als er wat zou zijn, zou het boven water komen. Margriet heeft Wodan zowel rechtuit als op de volte op het harde laten stappen en draven. Op de volte op het harde zag ik het al, ik was niet gek, hij liep licht kreupel aan het rechtervoorbeen. Het was niet dik of warm, maar ik was toch bang voor een peesblessure. Nadat ze hem ook nog beoordeeld heeft op de zachte bodem en hij daar weinig verbetering op toonde zijn we naar binnen gegaan. Margriet heeft hem vervolgens helemaal nagelopen en waar ze een blokkade voelde los gemaakt.

Wodan liet dit allemaal rustig over zich heen komen en zo nu en dan kwam er een ontspannen gaap aan te pas. Bij het navoelen van zijn benen reageerde Wodan pijnlijk toen ze in zijn tussenpees kneep. Dat voelde als foute boel voor mij. Ja wat nu?

Margriet adviseerde mij om toch een echo van zijn pezen rechtsvoor te laten maken. Ik stond hier volledig achter, want hij loopt niet voor niets kreupel. Ook wilde ik weten dat als het wel een peesblessure zou zijn, wat is dan het plan van aanpak. De week erop met Wodan naar de dierenarts geweest en die vond dat hij niet ernstig kreupel liep. Op de schaal van 0 tot 5 zat hij op 0.5. Heel lichtjes, maar kreupel is kreupel dacht ik toen. Hij is op de echo geweest en daaruit kwam dat hij een lichte peesblessure aan zijn oppervlakkige buiger heeft en een iets zwaardere aan zijn tussenpees. Geen gaten, maar scheurtjes. Het advies was dat hij voorlopig niet meer in de groep op het land mag, maar alleen op een klein stukje land en 2x per dag 15 minuten wandelen. Margriet heeft Wodan meerdere keren per week behandeld met ultra geluidstherapie. Bij de volgende controle van de dierenarts bleek uit de echo dat de pees boven verwachting hersteld. Wodan mag al beginnen met stappen onder de man en korte stukjes draf. Margriet blijft Wodan begeleiden totdat hij is uitgerevalideerd.

Wodan is ondertussen volledig hersteld van zijn peesblessure en we hebben onze eerste winstpunten in het M al gehaald!